Wat is mindfulness

Mindfulness is een training in aandacht.
De aandachttraining oftewel Mindfull based stress reduction (MBSR) training is begin jaren tachtig ontwikkeld door Jon Kabat-Zin, moleculair bioloog en beoefenaar van Vipassana-meditatie (inzichtmeditatie) en Yoga. De training is gebaseerd op Westerse wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en psychologie en daarnaast ook op Oosterse psychologische kennis en vaardigheden.

In het huidige moment zijn
Mindfulness is met aandacht aanwezig zijn in het huidige moment en waarnemen wat er is, zonder daar een oordeel over te hebben. Bewust stil staan bij wat er in jezelf omgaat en tegelijkertijd volledig aanwezig zijn bij datgene waar je mee bezig bent.

Je leert gedachten, gevoelens en emoties meer te accepteren en op een andere, effectievere manier op situaties te reageren. Er kan dan ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzen waardoor je beter in balans blijft.

De training
De training richt zich op het inzetten van de eigen kracht. Tijdens de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditatietechnieken en yoga. Er is gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen.

Een wezenlijk onderdeel van de training is huiswerk. De meditatie- en yogaoefeningen kun je thuis voortzetten met behulp van cd’s. In een werkboek staan verschillende oefeningen beschreven voor het toepassen van aandacht in het dagelijks leven.

Voor wie
Voor mensen die (te) veel denken, slecht slapen, moeilijk kunnen ontspannen, last hebben van pijnklachten, stress, spanningen, ongeduld, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, boosheid of concentratieproblemen. Maar ook voor iedereen die meer kwaliteit in zijn of haar leven wil brengen en meer van het leven wil genieten.

Klik hier voor het actuele aanbod en overige informatie van de trainingen.


Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/wijzerinaandacht/public_html/wp-content/themes/Divi/footer.php on line 40