Mijn naam is Hanneke Hendrix

Mensen en gezondheid zijn mijn passie, ontwikkelen is mijn vak.

Als mindfulnesstrainer ben ik opgeleid aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor mindfulness te Nijmegen.

Bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN) sta ik geregistreerd onder categorie 1.

Sinds 2008 beoefen ik mindfulness, in 2013 ben ik begonnen om andere mensen te trainen in mindfulness.

Als verpleegkundige ben ik jarenlang, met name curatief werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Ik heb ervaring opgedaan in diverse zorginstellingen zowel in de algemene gezondheidszorg als de geestelijke gezondheidszorg, in perifere- en academisch ziekenhuizen evenals in de thuiszorg.

Mijn aandacht ontwikkelde zich steeds meer richting preventie van gezondheid; het voorkomen dat mensen ziek worden. Een eigen regie en verantwoordelijkheid vond en vind ik daarbij belangrijk. Goede informatie daarbij is van essentieel belang. Ik volgde de opleiding Voorlichting in de Gezondheidszorg en hield me bezig met gezondheidsvoorlichting binnen een academisch ziekenhuis. Het ontwikkelen en zien groeien van mensen sprak mij bijzonder aan en ik ontwikkelde me verder richting onderwijs en opleiding. Nadat ik jarenlang als opleider en manager onderwijs in de academische gezondheidszorg gewerkt had en daar wederom geconfronteerd werd met ‘lijden’ van mensen, ontstond bij mij opnieuw de vraag: “hoe kan ‘lijden’ voorkomen of verminderd worden”?

Tijdens een periode waarin mijn gezondheid de aandacht vroeg, kwam ik in aanraking met mindfulness. Naast ‘voeding voor de rest van mijn leven’, vond ik in het beoefenen van mindfulness het antwoord op mijn vraag over preventie van ziekte en ‘lijden’ of het verminderen ervan, met daarbij een duidelijke eigen regie en verantwoordelijkheid.

Ontwikkelen is mijn vak…..graag wil ik mijn kennis van en ervaring met Mindfulness overbrengen aan anderen. Omdat ik het anderen gun. Tevens verwacht ik hiermee de gezondheid en welzijn van mensen te bevorderen en ‘lijden’ te voorkomen of te verminderen.

Hanneke Hendrix

Hanneke Hendrix


Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/wijzerinaandacht/public_html/wp-content/themes/Divi/footer.php on line 40